+371 6780 0037 

 birojs@elbest.lv 

LATVISKI 
ENGLISH 
ПО-РУССКИ 
EESTI KEELES 
 Meklēt



 Ratiņi
 Noliktavas aprīkojums
 Iepakošanas materiāli
 Telpu uzkopšanai
 Biroja piederumi
 Tehniskās mēbeles
 Industriālie riteņi
 Garderobes skapīši
 ESD‑preces

 Kontaktinformācija
 Mūsu uzņēmums

 Pārdošanas noteikumi
 Piegādes cenas
 Privātuma politika

 Elektroniskie katalogi

Izpārdošana
Piedāvājumi
Jaunās preces
Komfortabls krēsls palīdzēs justies vislabāk

Uz jautājumiem atbild Elbest Kaubandus OU uzņēmuma vadītājs Tarvo Puusepp

Kādas ir pamata vajadzības darba krēslam?

Galvenais akcents mūsdienās tiek likts uz ergonomiku. Tas nozīmē, kad plāno darba aprīkojumu, darba metodes un darba vidi, ir jāņem vēra darbinieka veselība un komforts. Ergonomiska darba vieta samazina riskus darbinieku veselībai un uzlabo darba efektivitāti.

Viens no galvenajiem faktoriem ergonomiskas darba vietas izveidē ir pareiza darba krēsla izvēle. Neatkarīgi no darba rakstura, kas izvēlās krēslu, ir jāņem vērā krēsla ergonomika. Ergonomisks darba krēsls ir krēsls, kas veic nepieciešamās funkcijas (regulējamība, izmēri, materiāls), lai atbalstītu lietotāja labsajūtu un samazinātu riskus veselībai.

Piemēram, krēsls, kas ir paredzēts mobilam darbam, noteikti nav piemērots ilgstošai sēdēšanai aiz datora ekrāna. Tāpat, biroja krēsls ar plašām regulēšanas iespējām, nebūs atbilstošs ergonomikas prasībām, piemēram, rūpniecības uzņēmumā, kur darba specifika prasa roku un ķermeņa augšdaļas pastāvīgu kustību darba galda robežās.

Kādi ir galvenie nosacījumi, lai izvēlētos darba krēslu?

Darba krēsla izvēli ir jāizdara, balstoties uz darba vietas raksturu un veidu – vai darba krēsls nepieciešams birojam vai rūpniecības telpās, vai darba veids ir dinamisks, vai darbs tiek veikts aiz datora ekrāna, cik ilgi jāveic sēdošs darbs, varbūt ir nepieciešamas kādas īpašas prasības? Pats galvenais, darba krēslam ir jāatbilst darbinieka fiziskajām īpašībām.

Kāds tieši ergonomiskais krēsls būtu pats labākais? Un kāpēc ergonomiskais darba krēsls ir tik svarīgs?

Saskaņā ar darba vides apsekojumiem, cilvēks darbspējīgā vecumā vidēji stāv 2 – 7 stundas un sēž 8 – 12 stundas dienā* (atsauce, Pērnavas Profesionālās izglītības centrs, E. Kuura. Darba vietas.) Tas arī ir iemesls kāpēc pareiza darba pozīcija ir ļoti svarīga, lai saglabātu veselību ilgus gadus.

Ergonomiskam darba krēslam jābūt regulējamam augstumā atbilstoši sēdētāja garumam, lai sēžot ceļgali būtu 90 grādu leņķī un pēdas ar pilnu zoli balstītos uz grīdas. Ja pēdas neaizsniedz grīdu, tad ir nepieciešams kāju balsts (atrodas uz grīdas, var arī piestiprināt pie krēsla kājas). Pretējā gadījumā sēdeklis rada spiedienu uz augšstilbu apakšpusi un var izraisīt traucējumus kāju asinsritei. Regulējamai krēsla atzveltnei jāatbalsta muguras jostas daļa, lai saglabātu pareizu stāju. Pareizā sēdus stāvoklī pleci ir brīvi, muguras jostas daļa atbalstīta, elkoņi cieši pieguļ ķermenim, apakšdelmi ir horizontāli un rokas balstās uz galda. Elkoņi nedrīkst balstīties uz galda vai krēsla roku balstiem ar paceltiem pleciem no parastā stāvokļa, pretējā gadījumā var rasties spriedze plecu un kaklu rajonā, līdz ar to poza var būt nepareiza.



Kādām īpašībām jābūt labam ergonomiskam darba krēslam?

Tāpēc ir jāņem vērā ergonomikas pamatprasības, kad izvēlas darba krēslu. Papildus pamata regulēšanas opcijām, darba krēsliem piedāvā ļoti plašu komforta aprīkojuma klāstu. Dārgāki krēslu modeļi ir aprīkoti ar šūpošanās mehānismu, galvas balstu, augstu atzveltni, regulējamiem roku balstiem. Uzmanība būtu arī jāpievērš sēdekļa un atzveltnes pārklājuma materiālam. Biroja krēsla sēdeklis un atzveltne parasti ir izgatavoti no auduma. Ilgstoši sēdošam darbam vajadzētu padomāt par dārgāku, bet izturīgāku audumu – auduma nodilumizturību mēra Martindeila skalā. Martindeila 100 000 apgriezienu kārta parasti tiek uzskatīta par mēbeļu audumu ar ļoti labu izturību. Piedāvājumā ir arī tīklveida audumi kā elpojošs materiāls un novērš svīšanu, kas var rasties sēdēšanas laikā.

Rūpnieciskie biroja krēsli atšķiras no biroja krēsliem gan mērķa, gan izmantoto materiālu ziņā. Parasti rūpnieciskajam krēslam jābūt viegli tīrāmam un priekšroka tiek dota tādiem materiāliem kā ādas imitācijai un mīkstajām poliuretāna putām, nevis audumam. Tomēr jāatcerās, ka ergonomika ir vissvarīgākā. Rūpnieciskajiem krēsliem bieži izmanto riteņus ar īpašām funkcijām. Lai gan ir svarīgi, ka krēsla riteņi ir mīksti un neskrāpētu grīdu, rūpnieciskajiem krēsliem riteņi var būt, piemēram, bloķējami ar sēdēšanas svaru vai ESD riteņi, izgatavoti no materiāla, kas atbilst elektronikas nozares prasībām.

Kādas ir ergonomisko krēslu alternatīvas tradicionālajiem krēsliem?

Papildus tradicionālajiem darba krēsliem ir pieejams plašs risinājumu klāsts, kas ir piemērots dinamiska rakstura darbam ar dažāda darba veidiem. Piemēram, krēsli ar sedlu foras sēdekli ir īpaši paredzēti frizieriem, zobārstiem vai līdzīga darba veicējiem. Sedlu krēsls atbalsta ķermeni īslaicīgi un sēdēšanai nav domāts uz ilgu laiku, kur galvenais ķermeņa svars ir uz saliektajām kājām pat sēdus stāvoklī. Lielākajai daļai sedlu krēslu kājas pamatne ir stabila, bet mazāka diametra, kas ļauj krēslu ērti pārvietot telpā, kad darbinieks atrodas sēdus stāvoklī.



Darba taburetes ir lielisks risinājums, ja veicamais darbs ir dinamiska rakstura vai pieprasa zemu sēdēšanas pozīciju. Taburetes sēžamā daļa ir apaļas formas, zema un ar regulējamu augstumu. Taburetēm var piemērot dažāda veida kāju pamatnes, pieczaru ar riteņiem vai uzlikām, ar stingru pamatni, kas fiksējas vienā vietā vai arī ar pamatni, kas viegli slidināma pa grīdas segumu. Taburetes izmanto ne tikai darbnīcās, lai veiktu dažādus mehāniskos darbus, bet arī bērnudārzos un medicīnas iestādēs.

Jaunākā ergonomikas tendence ir tā sauktais pilates krēsls, tas liek ķermenim “koncentrēties uz sēdēšanu”, tādejādi aktīvi stiprina un uztur muskuļu grupas mugurā un gurnos, kamēr notiek sēdēšanas process. Pilates krēsls ir darba taburete, kur sēdekļa daļa ir kā piepūsta pilates bumba. Pilates krēsls neļauj iegrimt ērtā pozā, bet liek muguras muskuļiem atrast pareizo sēdēšanas pozīciju.

Kad izvēlas labu darba krēslu, kas tieši jāņem vērā? Vai kvalitāte ir svarīga?

Nereti, darba krēsla izvēle notiek pēc cenas, kas būtu atbilstoša uzņēmuma finansēm. Parasti lēta cena nodrošina arī sliktāku darba krēsla kvalitāti. Tomēr priekšroku jādod krēsla ergonomiskajām īpašībām, jo vēlāk, kad sāk sāpēt mugura vai kakls no nepreizas sēdēšanas pozīcijas, tas ietekmē darbinieka pašsajūtu un līdz ar to arī darba kvalitāti. Ergonomikai un kvalitātei jābūt pirmajā vietā, kad izvēlas darba krēslu!

Cik apzināti parasti klienti prasa ergonomiskus risinājumus?

Ergonomika ir kaut kas, par ko runā pastāvīgi, tomēr izpratne ir zema. Joprojām klientus nepieciešams konsultēt par preces ergonomiku un palīdzēt izvēlēties darba videi piemērotāko risinājumu un ir jāņem vērā arī darbinieka fiziskās īpašības.

Kādus darba krēslu zīmolus varat piedāvāt?

Elbest Kaubandus OÜ piedāvā plašu ergonomisko darba krēslu klāstu gan birojam, gan industrijas nozarei. Nesen mūsu produktu klāstu papildināja augstas kvalitātes darba krēsli no Polijas uzņēmuma MJ DESIGN. Ražošanas uzņēmums MJ DESIGN ir dibināts 2003. gadā un sevi pozicionē kā inovatīvu, kvalitatīvu un ergonomisku biroja mēbeļu ražotāju. MJ DESIGN produktu klāstā ir krēsli birojam, viesnīcām, medicīnas iestādēm kā arī lietošanai mājās. Uzņēmums rāžošanā izmanto augstas kvalitātes materiālus.



Mums ir vairāki ražotāji, kas piedāvā krēslus industrijas nozarei. Populārākais no ražotājiem ir Dānijas uzņēmums GLOBAL Stole ar darba krēsliem un taburetēm. GLOBAL Stole ir industriālo krēslu ražotājs ar ilggadēju pieredzi, kura ražošanas process atbilst ISO 9001 un ISO 14001 kvalitātes vadības standartu prasībām. Kā arī GLOBAL Stole ir pilnīgi pārgājis uz ražošanu ar CO2 neitrālu vēja enerģiju.



Papildus diviem iepriekš minētajiem ražotājiem, mēs piedāvājam arī ESD darba krēslus, kas atbilst elektronikas nozares prasībām, no Somijas ražotāja TRESTON. Uznēmumam ir ilgstoša pieredze (kopš 1976. gada) izdustriālo mēbeļu ražošanā. Liels uzsvars tiek likts uz ESD-marķējuma mēbeļu ražošanu, kas atbilst starptautiskajām rūpniecības un noliktavas mēbeļu IEC 61340-5-1 prasībām. TRESTON produktu klāstā ir ESD darba krēsli, kas piemēroti gan industriālajām ražošanas telpām, gan elektronikas montāžas darba vietām.



Mēs esam izvēlējušies šos produktus savā piedāvājuma klāstā, rūpīgi ņemot vērā to kvalitāti. TRESTON ražošanas procesi atbilst ISO 9001 kvalitātes vadības sistēmas un ISO 14001 vides vadības sistēmas standartu prasībām. TRESTON arī pievērš lielu uzmanību klientu prasībām, kad notiek produkta izstrāde, tamdēļ bieži vien jauni produkti tiek izgatavoti konkrētām rūpniecības vajadzībām.

Vai palīdzat klientam atrast viņam piemērotāko krēslu?

Mēs piedāvājam klientiem labāko izvēli un visatbilstošāko risinājumu – pilnu pakalpojumu bez maksas. Piedāvājam kosnustācijas un apsekojam telpas, ja nepieciešams pilns telpas iekārtojums. Kopumā piedāvājam vispiemērotāko risinājumu.

Ir arī inovatīvi risinājumi klientiem kā atrast vispiemērotāko krēslu, piemēram, GLOBAL Stole ražotājs ir radījis ļoti ērtu un viegli lietojamu virtuālo rīku, lai izvēlētos visatbilstošāko darba krēslu. Krēslu birojam, vai cita specifiska darba veidam, var izveidot ikviens. Mēs esam ielikuši konfigurātoru Elbest interneta mājas lapā, lai klientiem tas būtu viegli pieejams. Konfiguratorā var redzēt visus ražotāja pieejamos krēslus un tur piedāvā arī papildus piederumus, ja nepieciešams. Attiecīgi pēc klienta izveidotā komplekta konfigurātorā, mēs veicam cenu piedāvājumu un pie viena pārbaudām, vai visas detaļas sader kopā.

Pirkumu grozs 
Grozs ir tukšs
Piedāvājumi 
Uzglabāšanas skapis, 4 lādītes
Uzglabāšanas skapis, 4 lādītes
Pasūtījuma kods: 296-3
31,- + 21% PVN
ESD lādīte, 400 x 310 x 182 mm
ESD lādīte, 400 x 310 x 182 mm
Pasūtījuma kods: 3040-4ESD
26,- + 21% PVN
Reklāmas stends 2C230
Reklāmas stends 2C230
Pasūtījuma kods: 145 289
10,- + 21% PVN
Lādīte 400 x 94 x 80 mm
Lādīte 400 x 94 x 80 mm
Pasūtījuma kods: 6410-30R
3,33 + 21% PVN

Elbest Kaubandus OU Latvijas filiāle | Brīvības gatve 204B, LV-1039 Rīga | Tālr. +371 6780 0037 | birojs@elbest.lv