+371 6780 0037 

 birojs@elbest.lv 

LATVISKI 
ENGLISH 
ПО-РУССКИ 
EESTI KEELES 
 Meklēt



 Ratiņi
 Noliktavas aprīkojums
 Iepakošanas materiāli
 Telpu uzkopšanai
 Biroja piederumi
 Tehniskās mēbeles
 Industriālie riteņi
 Garderobes skapīši
 ESD‑preces

 Kontaktinformācija
 Mūsu uzņēmums

 Pārdošanas noteikumi
 Piegādes cenas
 Privātuma politika

 Elektroniskie katalogi

Izpārdošana
Piedāvājumi
Jaunās preces
Kvalitatīvas mēbeles kalpos gadu desmitiem

Uz jautājumiem atbild Elbest Kaubandus OU uzņēmuma vadītājs Tarvo Puusepp

Tehniskās un ergonomiskās mēbeles ir tā vērtas, lai ieguldītu, jo kvalitatīvas mēbeles kalpos gadu desmitiem. Darba galdus var pielāgot specifiskām darba vajadzībām ar pieejamo moduļu sistēmas palīdzību. Nedrīkst arī piemirst par apgaismojumu, jo tas ir kā punkts uz “i”.


Kam ir paredzētas tehniskās mēbeles?

Tehniskās mēbeles galvenokārt attiecas uz mēbelēm, kas atbilst dažādām rūpniecības uzņēmumu vajadzībām – galdi un krēsli, noliktavas mēbeles kā plauktu sistēmas, noliktavas kastes preču uzglabāšanai, ratiņi dažādiem mērķiem, kā arī metāla skapji un tamlīdzīgi. Šajā kategorijā ietilpst arī mēbeles, kas paredzētas precīziem mehānikas darbiem vai remontdarbiem, kā arī piemērotas mēbeles elektronikas nozarei, kur ir īpašas prasības pēc ESD īpašībām – jebkura mēbele, instruments, ierīce un pat strādnieka apģērbs ir izgatavots no materiāla, kas vienmērīgi izkliedē statisko elektrību. Tāpēc tā sauktās parastās mēbeles nav paredzētas lietošanai elektronikas nozarē. Rūpniecības uzņēmumos, kas nodarbojas ar metālapstrādi, izmanto “smago sēriju” darba galdus ar kravnesību līdz 750 kg. Šeit jāpiemin arī mobilās darba stacijas, kur uz perforētas sienas ar āķiem var ērti izvietot instrumentus, atvilktnes un kastītes.

Kā tehniskās mēbeles atšķirās no parastajām mēbelēm?

Tehniskās mēbeles parasti ir izgatavotas no metāla, jo īpaši no kvadrātveida tērauda caurules vai alumīnija profiliem, kurus var komplektēt dažādos moduļos. Modulārais dizains ir ļoti pateicīgs, jo tas viegli un ātri var mainīt mēbeļu izvietojumu vai komplektāciju attiecīgi darba apstākļiem un specifikai. Darba vietas izkārtojums mainās pievienojot vai noņemot moduļus. Tas attiecās arī uz papildelementiem, kas tiek piedāvāti dažādu tehnisko mēbeļu pamatproduktiem, piemēram, apgaismojums, atkritumu šķirošanas risinājumi, atvilktņu šķirotāji u.c.

Kādi ir svarīgākie parametri, kas noteikti jāizvērtē, lai izvēlētos tehniskās mēbeles?

Kvalitāte! Modulārajām tehniskajām mēbelēm noteikti jābūt, kā jau iepriekš minēju, kvalitatīvām un izturīgām. Mūsu uzņēmums pārdod Treston mēbeles vairāk nekā 20 gadus. Mēs redzam kopā ar mūsu klientiem, ka galdi un cita veida tehniskās mēbeles kalpo tikpat ilgi, ja ne pat vēl ilgāk. Mūsu galvenais piegādātājs Treston savu vispopulārāko produktu darba galdus no TP-sērijas ražo bez īpašām izmaiņām jau kopš 1976. gada. Pateicoties augstās kvalitātes standartiem un modularitātei, Treston tehniskās mēbeles izmanto gadu desmitiem.

Apskatot tehnisko mēbeļu cenrādi, prece ir salīdzinoši dārga. Kāpēc? Kas konkrēti padara to dārgu?

Tāpat kā jebkura cita produktu grupa, arī tehnisko mēbeļu klāsts tirgū ir ļoti plašs. Āzijā ražotās tehniskās mēbeles sākumā var šķist ļoti vilinošs risinājums, bet šeit neizbēgami jāatzīst, ka kvalitatīvu produktu, kas kalpotu gadu desmitiem nevar iegūt par zemu cenu. Izvēloties tehniskās mēbeles savam uzņēmumam, būtu prātīgi konsultēties ar pārdevēju vai, piemēram, iedziļināties kā tiks lietots darba galds. Pat darba galdu ar visvienkāršāko dizainu nevar saukt par dārgu, jo ir jāņem vērā, ka ir ieguldīts darbs daudzus gadus. Noteikti ir jāpatur prātā, ka iegādājoties tehniskās mēbeles, ne tikai iegulda “metālā”, bet arī, darba vietas plānojumā, ergonomikā un darbinieku apmierinātībā. Var atrast ļoti plašu klāstu ar darba galdiem, sākot ar visizplatītākajiem metāla cauruļveida rāmjiem līdz pat elektriski regulējamiem vai galdiem ar virsmām, kuras var noliekt attiecīgajā leņķī. Darba galdu ar pilnu aprīkpojumu varētu saukt pat par darba staciju, kas ir pārveidojama attiecīgi darbinieka individuālajām vajadzībām un atbilstoši darba specifikas prasībām.



Kādus tehnisko mēbeļu zīmolus piedāvājat?

Visilgāk mums ir sadarbība ar Somijas tehnisko mēbeļu ražotāju Treston, kas savā nozarē ir tirgus līderis Skandināvijā un Eiropā. 2011. gadā apvienojās divi lielākie Somijas tehnisko mēbeļu ražotāji GWS (vēlāk Sovella) un Treston, kļūstot par Eiropas vadošo tehnisko mēbeļu ražotāju. Kā alternatīvu piedāvājam arī Zviedrijas ražotāju WFI un Intra produkciju.

Kāpēc esat izvēlējušies tieši šo produktu pārdošanu?

Šos preču zīmolus esam izvēlējušies savā produktu klāstā, ņemot vērā produktu kvalitāti. Treston ražošanas procesi atbilst ISO 9001 kvalitātes vadības sistēmas standarta un ISO 14001 vides pārvaldības standarta prasībām. Tāpat Treston pievērš lielu uzmanību klientu vajadzībām pie produktu izstrādes un tieši tā tiek radīti jauni produkti ar specifiskām rūpnieciskām vajadzībām. Roboti ir nākotne, ņemot to vērā, attīstās arī tehniskās mēbeles. Viens no pēdējiem, interesantākajiem projektiem bija izstrādāt pārvietojamos ratiņus robotiem vienam no Igaunijas uzņemumiem.

Kam Treston mēbeles ir domātas?

Lielākā daļa no Treston tehniskajām mēbelēm ir ESD-mēbeles, kas ir īpaši paredzētas elektronikas nozarei. Vislabāk zināmais Igaunijas elektronikas industrijā ir Ericsson, bet tajā pašā jomā darbojas vairāki desmiti elektronikas uzņēmumi, kas nav tik labi zināmi plašākai auditorijai. Burtu kombinācija ESD (angļu valodā electrostatic discharge) ietver ļoti specifiskas prasības darba videi, pat ja ir neliela saskare ar elektroniku. Visām mēbelēm, instrumentiem vai mašīnām, ko izmanto elektronikas rūpniecībā, jāatbilst ESD prasībām, t.i., jābūt izgatavotām no materiāla, kas vienmērīgi noņem statisko elektroenerģiju, mēbelēm jābūt pārklātām ar krāsu pārklājumu, kas vienmērīgi izlādē elektroenerģiju utt.

Protams, Treston produktu klāstā ir arī tehniskās mēbeles, kas domātas mašīnbūves uzņēmumiem. Darba galdi ar augstu nestspēju un tērauda virsmas darba galdi ir neizbēgama izvēle mehānikas darbnīcās, neatkarīgi no tā, vai nodarbošanās ir mehatronika vai auto remonts.

3d.treston.com interneta mājas lapā ir aizraujošs 3D konfigurators, kur var salikt ļoti dažādas galda komplektācijas.
Vai palīdzat klientam atrast tieši viņam vispiemērotāko galdu?


Klientam vispiemērotāko izvēli un uzņēmuma vajadzībām visatbilstošāko risinājumu izstrādājam bez maksas. Piedāvājam konsultācijas, apmeklējam un apsekojam telpas kur ir nepieciešamas mēbeles un attiecīgi piedāvājam visatbilstošāko risinājumu.

Jo vienkāršākas ir prasības, jo vienkāršāks būs darba galds. Sev piemērotu darba galda kombināciju ikviens var izveidot, ja izmanto 3D konfiguratoru mūsu mājas lapā. Programmatūra parāda visus darba galdu veidus un iespējas, kā arī papildelementus un aksesuārus darba vietai. Izskatot klienta izvēlēto informāciju konfigurātorā, mēs pārbaudīsim vai visas izvēlētās sastāvdaļas ir savstarpēji saderīgas un nosūtīsim klientam cenu piedāvājumu.

Kādi ir populārākie risinājumi?

TP-sērijas darba galdi ir neapšaubāmi vispopulārākie. Šīs sērijas galdi ir lakoniski un par pieejamu cenu, vienlaicīgi arī labas kvalitātes ar tērauda rāmi, laminētu galda virsmu un plašu papildaprīkojuma klāstu. Ja izmanto TP-sērijas pagarinājuma un stūra galdus, var aizpildīt arī telpas stūrus. Iespējas ir neierobežotas ar TP-sērijas galdiem.

Ļoti populāras ir arī Treston uzglabāšanas sistēmas - šķirotāji, kurus kombinē ar tehniskajām mēbelēm. Tie ir skapīši piepildīti ar maza izmēra atvilktnēm, piemēram, skrūvju vai citu nelielu priekšmetu šķirošanai un uzglabāšanai. Savukārt šos pašus skapīšus kā moduļus var salikt rotējošos karuseļos vai stendos uz riteņiem.

Kādi ir jaunākie risinājumi?

Jaunākā sērija Treston produktu klāstā ir elektriski regulējama galda sērija TED. Galds regulējams ar klusu un ātru dzinēju, augstumā no 630 mm līdz 1270 mm (diapazons 640 mm), regulēšanas ātrums 22 mm sekundē, t.i. vien pāris brīžos, galdu var pacelt augstumā no sēdošas pozīcijas uz stāvošu. TED-sērijas galdi ir ideāli piemēroti pētniecības un attīstības (R&D) darbam vai plānošanas darbiem rūpniecības birojos, vai kolektīvajai darba videi. Galdu var aprīkot ar visām Treston moduļu sistēmām un papildaprīkojumu.

Cik daudz uzņēmumu piekrīt ieguldīt tehnisko mēbeļu risinājumos vai drīzāk atrod citus risinājumus?

Izskatās, ka arvien vairāk uzņēmumu nonāk pie secinājuma, ka kvalitatīvas, modernas un modulāras tehniskās mēbeles ir ilgmūžīgākas, pēc vajadzības ērtāk pielāgojamas darba videi un palīdz darbiniekiem radīt ergonomisku darba vidi. Pēdējo gadu tendence drīzāk ir tieši izvēlēties kvalitatīvas mēbeles, lai gan var atrast arī uzņēmumus, kas izvēlas tikai pēc izdevīgākās cenas.

Cik apzināti jautā pēc ergonomiskajiem risinājumiem?

Ergonomika mūsu produktiem parasti ir noklusētā vērtība. Darba ergonomika ir viens no Treston galvenajiem mērķiem, kad tiek radīti jauni produkti. Visam jābūt pa rokai, darba pozai sēdēšanas laikā jābūt dabiskai, lai mugura nenogurst, galda augstumam jābūt vienkārši regulējamam, atbilstoši darbinieka vajadzībām. Galu galā ergonomika ir tā, kas rada darbiniekam labu, ērtu darba vidi, paaugstinot darba efektivitātes rādītājus un darba vidi, kas ir uz cilvēku orientēta.

Kādas ir pasūtītāju lielākās nepilnības zināšanās?

Mums ir jāizglīto savi klienti tajā virzienā, lai darba galds nav vienkārši darba galds. Jāskatās uz lietu kopumā – darba vieta sastāv ne tikai no galda un krēsla, bet gan arī no papildaprīkojuma, kas atvieglo darbu un ietaupa laiku. Bažas noteikti rada arī apgaismojums darba vietās. Bieži vien šī daļa tiek atstāta novārtā vai arī izbeidzas piešķirtā naudas summa darba vietas izveidei. Mums ir plašs klāsts ar darba apgaismojuma risinājumiem un galda lampām. Piedāvājam gan vienkārši lampas ar dienas gaismas apgaismojumu, gan, piemēram, apgaismojuma lampas, kuras var regulēt ar aplikāciju vai pulti, dimmējamas lampas vai ar pielāgojamu gaismas temperatūru, vai intensitāti.


Pirkumu grozs 
Grozs ir tukšs
Piedāvājumi 
S23 plāksnes stiprin., grozāms ritenis, Ø 100 x 30mm
S23 plāksnes stiprin., grozāms ritenis, Ø 100 x 30mm
Pasūtījuma kods: 234402
11,- + 21% PVN
S36 pagriežams mēbeļu ritenītis ar skrūves stiprin., Ø 60x25 mm
S36 pagriežams mēbeļu ritenītis ar skrūves stiprin., Ø 60x25 mm
Pasūtījuma kods: 363103
9,45 + 21% PVN
Metāla reklāmas stends 9 x A5/A6
Metāla reklāmas stends 9 x A5/A6
Pasūtījuma kods: 5109-8
21,- + 21% PVN
Dubultāķis R2, 43x4x25 mm
Dubultāķis R2, 43x4x25 mm
Pasūtījuma kods: 853 219-51
1,98 + 21% PVN

Elbest Kaubandus OU Latvijas filiāle | Brīvības gatve 204B, LV-1039 Rīga | Tālr. +371 6780 0037 | birojs@elbest.lv